• 30-dagars Nöjd-Hund-Garanti
Snabb leverans direkt hem

Nyheter


Dogbelt ställde ut på Swedish Game fair i Skokloster, 25-28 maj. Vi blev intervjuade och texten hittar du nedan. Foto: Vildmarken.se


Svenska uppfinningen Dogbelt är en produkt som innebär att man fäster hunden på höften istället för halsen eller framkroppen med sele. Utvecklaren Urban Ljungquist har precis lanserat produkten som han menar har många fördelar.

– Hunden blir mer rörlig i framkroppen. Vid exempel spårning eller eftersök så når hunden lättare ner på marken för att kunna sniffa – och det finns en inbyggd bromsfunktion med anti-drag då bältet lägger sig mot bakbenen om hunden drar, säger han när Vildmarken träffar honom vid montern.

Urban berättar att han utvecklat produkten under ett års tid och alldeles nyss lanserat den. Swedish Game Fair är endast den andra mässan som han är med på. Hittills har han fått se många glada miner, men några som har tittat förbi har sett lite överraskade ut när de sett produkten.

– Nej, det är många som hejar till när de går förbi och tycker att det ser konstigt ut. Men jag brukar säga att det gjorde ju även stavgång i början, säger Urban Ljungquist och skrattar.

Överlag har dock responsen varit väldigt god.

– De flesta är väldigt positiva och ser de uppenbara fördelarna, att man även vid vardagliga promenader kan alternera med halsband varannan promenad och Dogbelt varannan promenad, eller Dogbelt varannan och sele varannan och så vidare, säger Urban Ljungquist.

Och fortsätter:

– Därmed så avlastas ju hundens kropp på samma sätt som det är bra för oss människor när vi alternerar arbetsställningar.

Är det en svår övergång för hundarna ifall de är vana vid halsvarianten?

– Jag brukar säga att man ska vara försiktig i början, precis som när en valp börjar med sele eller halsband. De är inte vana vid det – och hunden är inte van att ha någonting runt midjan heller. Sedan är det en liten tillvänjningsfas även för hundföraren att man inte kan dra med sig hunden.

– Jag brukar säga att det är som att leda en häst eller en elefant, man får locka med den helt enkelt.

Hur trivs du på mässan då?

– Jag tycker att det är fantastiskt. Trevliga människor och allmänt trevligt.