• 30-dagars Nöjd-Hund-Garanti
Snabb leverans direkt hem

Vanliga frågor

Vilka fördelar har Dogbelt?


1. Dogbelt avlastar hundens kropp och skapar variation i hur den belastas, vid regelbunden alternering med halsband/sele. Då kan leder, muskler och skelett återhämtas samt skador förebyggas.

2. Med Dogbelt blir din hund friare att röra huvud och framkropp, som den använder för att kommunicera med andra hundar, och vid jakt för spår och sök.

3. När hunden blir friare att kommunicera blir den ofta också mindre stressad i möten med andra hundar, vilket kan ge minskade aggressioner. 

4. Hunden kan inte skadas i sin känsliga hals och nacke, och har alltid fria luftvägar.

5. Största delen av framåtriktad kraft kommer från bakbenen. Om hunden drar i koppel/lina så lägger sig Dogbelt mot bakbenen vilket reducerar kraften som kan alstras, vilket gör att både hund och förare behöver hålla emot med mindre kraft.

6. Dogbelt tillverkas av Cordura som tål hundens kraft, är komfortabel mot päls och hud, samt följsam med hundens rörelser. 

7. Enkel att sätta på och ställa in.

8. Dogbelt är patentsökt.

9. Halsband och sele belastar hundens kropp ensidigt. Om hunden dessutom drar i kopplet, eller utsätts för eller skapar medvetna och omedvetna ryck - ökar belastningen på leder, muskler och skelett - med ökad risk för belastningsskador. Dogbelt kompenserar för detta genom att skapa avlastning och variation.


Vad innebär er ”30-dagars-Nöjd-Hund-Garanti” i praktiken?


-Det betyder att du kan returnera Dogbelt till oss inom 30 dagar från 
inköpsdatum, och få pengarna tillbaka för produkten, oavsett om det är 
använt eller ej. Tänk på att rengöra (handtvätt) Dogbelt om det har använts, innan du returnerar det till oss, då det kommer att användas som demo-exemplar vid hundmässor och liknande. 

Om Dogbelt

Passar Dogbelt alla hundraser och -storlekar?

-Ja, det finns i fyra storlekar: S, M, L och XL.  

Är Dogbelt ett substitut eller ett komplement till halsband/sele?

-Främst ett komplement. Vi rekommenderar att du alternerar (t ex varannan promenad eller vid vissa typer av promenader ett par gånger i veckan) Dogbelt med din hunds halsband/sele. Då avlastas hundens kropp och det skapas variation för muskler, skelett och leder.

Finns det risk att Dogbelt glider av hundens bakdel?

-Nej, är det generella svaret om hunden har normalt hull. Hundar som är rundare om midjan än om höften kan ibland ha svårt att använda Dogbelt. Sedan finns det hundar som lyckas slinka ur de flesta selar/halsband, och de kan eventuellt också ta sig ur Dogbelt.

Kan Dogbelt användas med alla sorters koppel och spårlina?

-Ja, det är ingen skillnad mot halsband och sele.

Min hund har troligen en whiplash-skada/diskbråck, som gör det plågsamt med promenader. Är Dogbelt ett alternativ?

-Ja, absolut. 

Kan Dogbelt skada hunden?

-Dogbelt är utformat som ett brett och mjukt bälte, för att vara skonsamt mot din hunds leder, skelett, hud och muskler. Hundar är starka i bakre delen av kroppen, då den framåtriktade kraften till största del alstras där, när ländrygg, magmuskler, höft och bakben samverkar. Vid felaktig hantering, såsom vid ryck eller drag i kopplet, kan all utrustning skada hunden. Tänk på att din hund kommer att vara ovan vid Dogbelt i början, precis som valpar är med halsband och sele, varför du behöver vara extra varsam med kopplet. Dogbelt är inte utprovat för valpar och unghundar under ett år. Hanmodellen har pga "penisbågen" mindre anliggningsyta mot hunden, jämfört med tikmodellen, varför den inte bör användas under längre sammanhängande tid, i synnerhet inte om hunden drar mycket.

Är Dogbelt bättre än halsband?

-Ja, i många fall eftersom hunden inte kan skada halsen eller nacken vid medvetna och omedvetna ryck och drag i kopplet från hund och förare. Vid jakt och spårning har hunden lättare att komma ned med nosen till marken, även när du bromsar i spårlinan. Detta gäller även jämfört med spårsele.

Är Dogbelt bättre än sele?

-En del hundägare tycker det eftersom det är enkelt att sätta på och ställa in. En del hundar drar också mindre i kopplet eftersom kraften som alstras från bakbenen reduceras. Ägare har också noterat mindre nivå av stress och aggression hos hunden med Dogbelt.


Om leverans

Skickas Dogbelt som spårbart paket?
-Ja vi skickar med Postnord för att du ska slippa hämta ut paket hos ombud, och ändå få säkerheten som spårbart paket för med sig.

Till vilka länder/regioner levererar ni?
-Vi levererar globalt till de flesta länder. Om ditt land/region inte finns med så kontakta oss på db(a)dogbelt.se så löser vi nog det.

Skickar ni fraktfritt?
-Ja det gör vi om du handlar över 800kr (SE), €120 (Europa) och $15
0 (övrigt).